Paul Popoaia, CSM Stiinta Baia Mare: “Meciurile din acest sezon sper sa ma ajute sa-mi fac debutul si la nationala de seniori”

Aflat la primul sezon la seniori, Paul Popoaia (20 ani) a reusit eventul alaturi de echipa la care evolueaza, CSM Stiinta Baia Mare. Recent castigator si al Cupei Romaniei, finala in care a fost cel mai tanar jucator, dupa ce in septembrie, zimbrii castigasera si SuperLiga CEC Bank, Paul a facut o analiza a acestui sezon si a vorbit despre planurile de viitor.

Paul, ai jucat doua finale, ai marcat eseu in fiecare, ai cucerit doua trofee in primul an la seniori. Ce inseamna pentru tine?
In primul rand, vreau sa le multumesc antrenorilor pentru increderea acordata de a ma trimite in teren intr-un meci cu miza, apoi as vrea sa le multumesc si colegilor mei, care m-au ajutat foarte mult sa imi scot in evidenta calitatile si sa inscriu aceste eseuri care mi-au dat mai multa incredere in mine.

Cum ai caracteriza acest sezon? Ce a fost cel mai greu?
A fost un sezon foarte greu, dupa parerea mea, cu o pauza foarte mare in care am stat departe de teren, de rugby, dar asta nu ne-a oprit sa ne antrenam acasa, individual, fiecare dupa posibilitati. Dupa ce ne-am reunit, ne-am reluat antrenamentele si am muncit din greu impreuna pentru a cuceri aceste doua trofee si zic ca roadele muncii si a seriozitatii noastre se vad acum, dupa incheierea acestui sezon.

Meciul de rugby dintre Steaua Bucuresti si Stiinta Baia Mare, finala Cupei Romaniei, desfasurat fara spectatori pe Stadionul Olimpia din Bucuresti, sambata 28 noiembrie 2020. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

La Baia Mare toate meciurile sunt cu presiune, asteptarile sunt foarte mari. Cum ai gestionat acest lucru?
Asa cum am mai spus, datorita colegilor mei am reusit sa fac meciuri bune, mereu mi-au fost aproape si m-au ajutat cu informatii legate de meci. Este foarte greu sa iti pastrezi titlul de campioana, este o presiune mare, dar atunci cand o echipa este ca o familie, unita si munceste foarte mult, nimeni si nimic nu ii poate sta in cale. Asadar munca si seriozitatea este cheia succesului.

Ce crezi ca ai castigat din punct de vedere sportiv din acest sezon?
Dupa incheierea acestui sezon am avut foarte multe lucruri de castigat, in primul rand increderea in mine si in jocul pe care sunt obisnuit sa il , dar mai ales luarea deciziilor sub presiune.

Ai fost cel mai tanar jucator al finalei, la 20 de ani. Cum ai gestionat acest lucru?
Nu am tinut cont de acest lucru. M-am gandit doar sa imi fac jocul mai usor, jucand cat mai simplu, sa nu risc nimic si sa pun in practica ce mi-a cerut antrenorul si ce am antrenat in saptamana meciului.

Evolutiile foarte bune pe care le-ai avut la Baia Mare crezi ca te vor ajuta sa iti faci debutul si pentru nationala de seniori?
Eu asa sper, ca ma vor ajuta sa joc si la nationala. Cred ca in primul rand trebuie sa am meciuri in picioare la echipa de club, meciuri cu adversari de nivel ridicat ca sa pot face fata la nivelul echipei nationale.

Planuri de viitor?
Imi doresc ca anul urmator sa fiu sanatos, sa am meciuri bune cu Baia Mare si sa imi fac debutul pentru echipa nationala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *