CSU Alba Iulia, noua echipă din acest sezon al Diviziei Naționale de Seniori

Ediția din acest an a Diviziei Naționale de Seniori aduce o echipă nouă în competiția din cel de-al doilea eșalon valoric, CSU Alba Iulia. Coordonatorul echipei, Marius Rotar, a vorbit despre cum a fost repornit rugbyul albaiulian și obiectivele pe care jucătorii le au în acest sezon.

Cum s-a format echipa?
Eu de meserie sunt istoric, scriu și despre istoria sportului, așa am ajuns să scriu și despre rugby-ul românesc interbelic. Am organizat un simpozion la Universitatea din Alba Iulia cu tema rugby-ului interbelic, practic a fost prima întâlnire a tuturor susținătorilor și iubitorilor acestui sport din zona Alba Iulia, iar din entuaziasmul tuturor participanților s-a născut ideea de a face o echipă aici, de a reporni rugbyul albaiulian. Acest lucru se întâmpla în martie 2019, după care am făcut alte acțiuni prin care am încercat să aducem cât mai aproape acest sport de oameni.

Practic în doi ani ați reușit să mișcați lucrurile pentru a vă înscrie în Divizia Națională de Seniori. Cine v-a ajutat?
Noi ne-am ajutat singuri, știam ce avem de făcut, după care au început să vină și alți parteneri lângă noi, cum este Primăria Alba Iulia, Universitatea Alba Iulia pentru că secția de rugby ține de universitate. Încă din prima clipă am pornit cu ideea de a ne înscrie în DNS, de a face o echipă, de a avea o identitate. Am demarat acțiuni pentru a aduce copii la rugby și am reușit să formăm o echipă de U17. Doresc să le mulțumesc celor care ne-au sprijinit, domnul Gabriel Pleșa, Raul Tudorașcu și Ion Schiau.

Cum ați reușit să adunați o echipă?
A fost ceva foarte interesant pentru că jucatorii s-au adus practic unii pe alții, noi din Alba avem nouă jucători, restul sunt din Cluj, Sibiu, Petroșani, Oraștie, Turda, avem un fel de Selecționată a Ardealului adunată la Alba Iulia. Acum avem un lot de 45 de jucători și ce doresc să spun este că niciunul dintre băieții care au venit nu a avut pretenții, ei au venit sa joace, nimeni nu m-a întrebat cu cât va fi plătit. Toți au văzut că e o treabă făcută cu pasiune și pur și simplu, nimeni nu a avut pretenții. Staff-ul tehnic al echipei este format din  Marius Ștefănescu și secund Sergiu Pop, acesta fiind și lector la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj, iar meciurile le vom disputa pe terenul Unirea 2 din Alba Iulia.

Cum sunt antrenamentele? De câte ori vă antrenați?
De obicei antrenamentele le facem la sfârșit de săptămână, în weekend, în funcție și de programul băieților pentru că, repet, toți vin din pasiune.

Ce vă propuneți pentru acest prim an competițional?
Eu nu am jucat niciodată rugby, am fost un suporter al rugbyului în România, al rugbyului românesc și a fost o surpriză să fac așa ceva pentru că de meserie, așa cum am spus, sunt istoric. Faptul că am reușit să îmi împlinesc acest vis, de a avea o echipă în DNS, este prin sine ceva extraordinar. Prin această înscriere și participare ca echipă, cred că încheiem o perioadă de căutări, de tatonări și intrăm din punct de vedere oficial în lumea mare a rugbyului pentru că am reușit să repunem Alba Iulia pe harta rugbyului românesc. Mă bucur că lucrurile merg într-o direcție normală. Pentru noi, faptul că participăm e cel mai important. Asta e cea mai mare victorie pe care o putem înregistra și din momentul acesta putem să construim într-o altă direcție. Bineînțeles că vrem să dăm o replică onorabilă celor cu care jucăm, să onorăm competiția în care participăm.

Lotul cu care CSU Alba Iulia abordează această ediție de DNS:
Nicolae Marin, Ștefan Andrei, Andrei Opriș,Vlad Iftode, Mihai Vlas, Paul Furdui, Alin Lechițan, Alexandru Gabără, Andrei Borz, Dorin Bortișcă, Marius Penciu, Călin Curta, Adrian Bogdan, Adrian Socaciu, Alexandru Niță, Ovidiu Mocanu, Paul Matei, Andrei Horațiu, Florin Coge, Bogdan Parvu, Mihai Cosma, Adrian Marcu, Oscar Ivănuș, Călin Balcău, Andrei Moldovan, Bogdan Șoptireanu, Csongor Kisgal, Sorin Cerceș, Dan Băgăcean, Mihai Kontrat, Darius Gașpar, Adrian Marcu, Sergiu Pop, Alin Gog, Cristian Găvră, Paul Mic, Adrian Șuteu, Vlad Panfic, Robert Naghi, Tudor Cotae, Cristian Cotae, Mihai Andrei, Darius Koncz, Sergiu Pricopii, Robert Cristea, Robert Naghi, Vlad Pamfil, Robert Dumitru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *