Victorie pentru Baia Mare, Timișoara obține bonusul defensiv

În ultimul meci al etapei a doua din SuperLiga de Rugby, disputat astăzi, CSM Știința Baia Mare s-a impus în fața SCM Timișoara cu 29-24 (22-0). Bănățenii pleacă cu bonusul defensiv de pe Arena Zimbrilor, în timp ce maramureșenii în urma acestui rezultat, coroborat cu victoria echipei CSA Steaua la Constanța, coboară pe locul 2 al clasamentului, după militari, care au un punctaveraj mai bun.

Meciul de pe Arena Zimbrilor a început cu un joc de tatonare în care ambele echipe au încercat să-și impună dominația. În minutul 3, Baia Mare reușește primele puncte, după un mol de margine, balonul a fost deschis pe linia de treisferturi ajungând la centrul Jason Tomane care a găsit breșa și a culcat balonul în terenul de țintă. Încercarea a fost transformată de Helarius Kisting, 7-0. Maramureșenii devin tot mai prezenți în joc, în timp ce timișorenii nu găsesc soluții pentru a bate defensiva adversă și comit multe greșeli individuale. În minutul 20 aceștia ajung pentru prima dată în terenul de 22 al gazdelor, însă după o tușă, balonul este scăpat înainte. Cei care marchează sunt tot zimbrii, întâi prin lovitura de pedeapsă a lui Taniela Ratu Maravunawasawasa, după care primesc un eseu de penalizare, 17-0.
În minutul 32, David Feliuai de la Baia Mare a primit cartonaș galben după un placaj periculos la uvertura bănățenilor, Dănut Jipa. Contrar situației de pe teren, aflându-se în inferioritate numerică, zimbrii reușesc să marcheze tot prin Jason Tomane, însă Taniela Ratu Maravunawasawasa ratează transformarea, astfel că scorul la pauză este de 22-0.

Partea secundă, desfășurată pe o ploaie torențială, a aparținut oaspeților. Imediat după reluarea jocului, Stephen Shennan a reușit primele puncte pentru echipa lui. Băimărenii au bâlbâit un balon în terenul lor de 22, Cătălin Fercu a pus presiune, Shennan a recuperat și a culcat balonul în terenul de țintă, Dănuț Jipa aducând și cele două puncte suplimentare, 22-7. În continuare, bănățenii punctează prin încă un eseu, reușit de Ionuț Mureșan, care finalizează acțiunea unui mol de margine. Florin Vlaicu, proaspăt intrat reușește transformarea, 22-14, iar câteva minute mai târziu, concretizează și o lovitură de pedeapsă, 22-17.

Din minutul 71, ambele echipe rămân în 14 jucători după ce Revazi Dugladze de la Baia Mare, respectiv Marius Lungu de la Timișoara primesc cartonaș galben. Maramureșenii își consolidează avantajul pe tabelă, după ce Kisting reușeste un eseu spectaculos, la centru, găsind breșa în urma unui schimb de direcție și a unei fente de pasă. Taniela Ratu Maravunawasawasa a transformat pentru 29-17. Timișoara nu renunță la luptă și termină meciul în terenul de 22 al gazdelor. Presiunea lor se concretizează în obținerea unei tușe, molul de margine se leagă repede, balonul este culcat în trenul de țintă, însă în urma mai multor greșeli în apărare ale gazdelor, arbitrul Cristian Șerban dictează eseu de penalizare, 29-24.

În etapa viitoare, CSM Știința Baia Mare se va deplasa la București unde va întâlni pe CSA Steaua, în timp ce Timișoara Saracens va primi vizita Universității Cluj.

FOTO: Dan Buia / Sport Pictures

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile